menu


Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Αγγλοσαξονική λεηλασία της Ινδίας, Γιορτές Πολιτισμός Ναοί, Βιμάνα, Nάγκα-Μάγια

****ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΜΕ ΗΧΟ****
***ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ***
Σε αυτό το δεύτερο μέρος αυτού του ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο στην αρχαία ινδική κουλτούρα, πρέπει να πούμε ότι οι Άγγλοι εκμεταλλεύτηκαν την Ινδία μέσω της Εταιρείας Ανατολικής Ινδίας, για να παράσχουν τη βρετανική πρώτη ύλη και τη φτηνή βιομηχανία εργασίας για περισσότερο από δύο αιώνες.
Και παρόλο που πολλοί Ραγιάδες επαναστάτησαν ενάντια στην αγγλοσαξονική κυριαρχία, κατέστρεψαν παλάτια και πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, η ινδική οικονομία αποσυντονίστηκε και καταστράφηκε, γεγονός που επέφερε μαζική εξαθλίωση και έντονο λιμό και επιδημίες, ειδικά στη Βεγγάλη όπου πέθαναν μεταξύ 3 και 5 εκατομμύρια άνθρωποι ...
Δεν έγινε όμως μόνο αυτό, αλλά δημιούργησε έναν στρατό περίπου 4 εκατομμυρίων ινδουιστών μεταξύ του 1ου και του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου για να πολεμήσει στην πλευρά της Αγγλίας, προσφέροντας με αυτό ένα βοήθημα για τη νίκη του Ηνωμένου Βασιλείου. Και αυτό που είναι πιο σοβαρό, η Βρετανική Αυτοκρατορία απέκρυψε τα δεδομένα αυτά από την παγκόσμια αντίληψη του κόσμου, καθώς και τη γενοκτονία, μαζί με τον ρατσισμό και τον διαχωρισμό προς τους ντόπιους της Ινδίας σαν να ήταν ένα μη πολιτισμένο έθνος.
Ωστόσο, οι βαθιές ρίζες τους ήταν πολύ πλούσιες σε γνώση, γλώσσα, στην αρχιτεκτονική, με τους θαυμάσιους προγονικούς ναούς τους, οι οποίοι εξακολουθούν να διατηρούν το μυστήριο της κατασκευής τους, το γιγαντισμό με τα ανεξήγητα κατάλοιπα από ίχνη πατημασιών, λαξευμένες στήλες με πολύ ακριβείς διατρήσεις, και πολύ προηγμένη τεχνολογία τύπου λέιζερ, το μυστήριο των βιμάνα ή ιπτάμενων σκαφών.
Όλα αυτά μαζί με τον πολιτιστικό πλούτο τους με τις μεγάλες και πολύχρωμες εορταστικές εκδηλώσεις όπως τα Diwali, Ganesh Chaturthi, Holi φεστιβάλ, Durga Puja, Teej μεταξύ άλλων, αφιερωμένες κυρίως στις θεότητες τους που τους προστατεύουν πάντα.
Και τι να πούμε για το μυστήριο που περιβάλλει τους Ινδούς Νάγκας, οι οποίοι ισχυρίζεται ότι ήταν σε θέση να μετακινηθούν στα εδάφη του προ-Κολομβιανού Μεξικού για να αφήσουν τη βαθιά γνώση εκεί; Ποιά ήταν αυτά τα όντα και πώς έφτασαν στις περιοχές των Μάγια, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν αμέτρητα υπολείμματα της παρουσίας τους;