menu


Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

147 : ΚΑΤΑΡΑΜΈΝΕΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ, ΚΈΝΕΝΤΙ, ΩΝΆΣΗΔΕΣ, ΒΟΥΡΒΌΝΟΙ, ΓΚΡΙΜΆΛΝΤΙ, ΡΟΜΑΝΏΦ

 Σε όλη την ιστορία υπάρχουν οικογένειες που έχουν θεωρηθεί "καταραμένες" καθώς όχι μόνο ατομικές δυστυχίες πλήττουν τα μέλη της, αλλά μεταβιβάστηκαν από πατέρα σε γιο για γενεές. Διάσημες οικογένειες, όπως η οικογένεια Κένεντι, μια από τις πιο τεκμηριωμένες περιπτώσεις οικογενειακής κατάρας, οι Ωνάσηδες, η οικογένεια Γκριμάλντι, ο Οίκος των Αψβούργων ή οι ηγεμόνες της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας, οι οποίοι υπέστησαν ατυχήματα, ασθένειες, πρόωρους θανάτους ή κάθε είδους ατυχιών και δεινών στο πέρασμα των χρόνων. Οι Βουρβόνοι, οι Ρομανώφ, η δυναστεία των Ρότσιλντ, ο Σάχης της Περσίας είναι εξίσου γνωστοί.

Άλλες οικογένειες, όπως οι Τίσεν, της Σαβοΐας, και ιδιαίτερα σχετική είναι η περίπτωση της βασίλισσας Βικτωρίας Α΄ της Αγγλίας, η οποία άφησε μια κληρονομιά αιμορροφιλίας σε αρκετές μοναρχίες της Ευρώπης, προκαλώντας πρόωρο θάνατο και δεινά στους περισσότερους από τους άρρενες απογόνους, όλα αυτά μας κάνουν να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να υπάρχει κάποια αιτία πίσω από το γιατί συμβαίνει αυτό και πώς οι ατυχίες και οι κακοτυχίες μπορούν να μεταδίδονται από γενιά σε γενιά, αφήνοντας μια οικογένεια χαρακτηρισμένη ως καταραμένη.

Είτε πρόκειται για τον τραπεζικό τομέα, την πολιτική, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα αυτοκίνητα, τη μόδα, τον κινηματογράφο ή ακόμη και τις πωλήσεις αλκοόλ, έχουν υπάρξει πολλοί τομείς στους οποίους οι πιο ισχυρές οικογένειες του πλανήτη έχουν πλουτίσει, για να πέσουν, ορισμένες φορές, ολέθρια σε δυσμένεια.