menu


Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

AΛΚΥΌΝ ΠΛΕΙΆΔΕΣ ΈΚΤΑΚΤΟ 51: ΒΡΈΦΟΣ ΙΗΣΟΎΣ ΠΑΙΔΙΚΉ ΗΛΙΚΊΑ, ΝΕΑΝΙΚΉ, ΔΙΩΓΜΌΣ-ΠΌΛΕΜΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΎ

 Στο κοινό αίσθημα των ανθρώπων της χριστιανικής παράδοσης, οι ιστορίες της γέννησης του Χριστού Παιδιού και ο εορτασμός των Χριστουγέννων αποτελούν μια γιορτή για την καρδιά.

Αφήνουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί στον κόσμο της παιδικής ηλικίας, της αθωότητας και της απλότητας σε αυτή τη μαγική εποχή του χρόνου, αλλά τα συμφέροντα, οι πόλεμοι και η ανησυχία για την επιβίωση προσπαθούν να πνίξουν αυτή τη λαχτάρα, εμποδίζοντας αυτό το αιώνιο παιδί που ο καθένας μας φέρει στην κάρδια του να εκφραστεί.

Πριν ακόμη από τη γέννηση του Βρέφους της Βηθλεέμ, οι δυνάμεις που αντιτίθενται στο φως έκαναν ό, τι ήταν δυνατόν για να τον εμποδίσουν να έρθει σε αυτόν τον κόσμο και να μπορέσει να εκπληρώσει τη μεγάλη του αποστολή, αν και ο Ηρώδης ο Μέγας έκανε μια αδίστακτη σφαγή αθώων παιδιών, από την οποία χάρη στη θεία προστασία το μωρό Ιησούς μπόρεσε να σωθεί, ωστόσο,επί του παρόντος πολλά αθώα παιδιά θυσιάζονται επίσης μέσω πολέμων και εμβολιασμών και τους κατηχούν έτσι ώστε να χάσουν την αθωότητά τους.

Ακόμα και σήμερα οι ίδιες σκοτεινές δυνάμεις θέλουν να τερματίσουν την όμορφη παράδοση του εορτασμού των Χριστουγέννων, που είναι ένας τρόπος επίθεσης στον Χριστιανισμό και καταστροφής της πνευματικότητας των ανθρώπων, και γι' αυτό σε πολλές χώρες ακυρώνουν τις παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες αγορές και άλλες γιορτές που είναι χαρακτηριστικές αυτών των ημερομηνιών χαράς και ειρήνης.

Ας αγωνιστούμε για να ξανανιώσουμε τη ζεστασιά των Χριστουγέννων στις καρδιές μας, χωρίς φόβο ή ντροπή. Δεν θα μας το πάρουν. Ας πούμε στον συνάνθρωπό μας Καλά Χριστούγεννα!