menu


Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

ΑΛΚΥΌΝ ΠΛΕΙΆΔΕΣ ΈΚΤΑΚΤΟ 38: ΠΡΏΗΝ ΚΑΤΆΔΙΚΟΣ ΛΟΎΛΑ ΣΊΛΒΑ, ΨΈΜΑΤΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΌΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΌΣ, ΠΑΡΕΙΣΦΡΉ

 Με την ορκωμοσία του πρώην κατάδικου νέου προέδρου της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, τι θα φέρει η κυβέρνηση στη Βραζιλία; Τα πλήθη των ανθρώπων που διαδηλώνουν ειρηνικά σε όλη τη χώρα, όπως ποτέ άλλοτε, επί 70 ημέρες, δείχνοντας σαφή απόρριψη του νέου προέδρου και ζητώντας την παρέμβαση του στρατού ως εγγυητή του Συντάγματος της Βραζιλίας, έχουν μια πραγματικότητα πίσω τους που δεν φαίνεται στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Λούλα είναι ένα ακόμη κομμάτι, μια μαριονέτα, της ολοκληρωτικής ελίτ στην οποία ανήκει. Είναι αυτοί που αποφάσισαν να τον βγάλουν από τη φυλακή, που χειραγώγησαν τις εκλογές με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ώστε να μπορέσει να ηγηθεί της μεγάλης, πλούσιας και όμορφης χώρας της Βραζιλίας και να επιβάλει ένα τυραννικό και δικτατορικό καθεστώς εναντίον του λαού.

Ήδη από την τελετή ορκωμοσίας έδειξε ότι δεν αγαπά τη χώρα και τους θεσμούς της και αυτό που θέλει είναι να συνεχίσει τη διαφθορά, να περιορίσει τις ελευθερίες επιβάλλοντας υποχρεωτικό εμβολιασμό, να καταστρέψει την οικονομία και με τη δικαιολογία της προστασίας του περιβάλλοντος να παραδώσει την κυριαρχία του Αμαζονίου στις πολυεθνικές.

Ο λαός συνέχισε τις ειρηνικές διαμαρτυρίες ως συνήθως, αλλά ο Λούλα και τα τσιράκια του εισήγαγαν βίαιους παρεισφρήσαντες για να βάλουν τέλος στις διαδηλώσεις, προκειμένου να κατηγορήσουν τον λαό, μια παγίδα για να καταστείλουν τις διαμαρτυρίες και να φυλακίσουν τους αντιπάλους. Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα στη Βραζιλία;