menu


Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

ΑΛΚΥΌΝ ΠΛΕΙΆΔΕΣ ΈΚΤΑΚΤΟ 30: ΤΖΌΡΤΖΙΑ ΜΕΛΌΝΙ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΆ ΜΟΥΣΟΛΊΝΙ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΌΣ ΜΑΦΊΑ, ASPEN-ΝΤΆΒΟΣ- NΠ

  Η Τζόρτζια Μελόνι θα είναι η πρωθυπουργός της Ιταλίας, μετά τη νίκη της στις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες η συμμετοχή ήταν η χαμηλότερη των τελευταίων ετών, λόγω της κούρασης και της κόπωσης του πληθυσμού. Η Μελόνι έχει χαρακτηριστεί από τη γερμανική εφημερίδα Stern ως "η πιο επικίνδυνη γυναίκα στην Ευρώπη", για τις νεοφασιστικές ιδέες της με τις οποίες συνδεόταν ανέκαθεν, όντας θαυμάστρια του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, ο οποίος είχε τον ιταλικό λαό υπό τον ζυγό του για 21 χρόνια, σε ένα καταπιεστικό, βίαιο και ρατσιστικό καθεστώς.


Το κόμμα της Μελόνι, Fratelli d'Italia, έχει τους περισσότερους βουλευτές που έχουν συλληφθεί για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα -τη μαφία της Καλαβρίας-. Τα κόμματα με τα οποία θα σχηματίσει συνασπισμό - η Λίγκα του Ματέο Σαλβίνι και η Forza Italia του Μπερλουσκόνι- χαρακτηρίζονται από το ξενοφοβικό τους προφίλ, ενώ ο τελευταίος, ο Μπερλουσκόνι, εμπλέκεται σε κάθε είδους πολιτικά, δικαστικά, οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα και κατηγορείται ότι ανήκει σε σατανιστική αίρεση.

Ένας από τους στόχους της Μελόνι, η οποία ανήκει στο Ινστιτούτο Aspen των Ροκφέλερ, είναι να εξομαλύνει τον φασισμό, να τον κάνει κοινωνικά αποδεκτό. Μια ιδεολογία που ορίστηκε τον περασμένο αιώνα, με κοινωνική συναίνεση, ως "το απόλυτο κακό", αντικοινωνική, κατά των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ξενοφοβική, όπου η εξουσία του κράτους είναι πάνω από τα δικαιώματα του ατόμου και ο μιλιταρισμός, ο εθνικισμός και ο ιμπεριαλισμός είναι οι κύριες ιδέες. Επιπλέον, οι πηγές χρηματοδότησης του κόμματός της είναι οι ίδιες διεθνείς εταιρείες που επικρίνει στις ομιλίες της, εξαπατώντας έτσι τους οπαδούς της, οι οποίοι πιστεύουν κοιμισμένοι ότι η Μελόνι θα φέρει την αλλαγή στην Ιταλία, ενώ συμβαίνει το αντίθετο.