menu


Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

144: ΠΡΟΈΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΑΜΈΝΩΝ ΠΟΛΎΤΙΜΩΝ ΛΊΘΩΝ-ΚΟΣΜΗΜΆΤΩΝ ΔΙΑΜΆΝΤΙΑ HOPE, SANCY, KOH-I-N

 Το να μιλάμε για πολύτιμους λίθους είναι σαν να μιλάμε για το μυστήριο του πλανήτη. Η ομορφιά, το χρώμα και το φως των κρυστάλλων, του χαλαζία, των ορυκτών, των πολύτιμων λίθων, όπως οι αμέθυστοι, οι αχάτες, τα σμαράγδια, ο χαλαζίας, ο τουρμαλίνης, οι γρανάτες, τα ρουμπίνια, τα ζαφείρια, τα διαμάντια και πολλά άλλα, καθώς και ο χρυσός, ο άργυρος, ο χαλκός... όλα αυτά έχουν την προέλευσή τους και μια άμεση σχέση με την Κοίλη Γη και ήταν ένα δώρο από τα όντα του Αγκάθι.

Πολύτιμα κοσμήματα που σφυρηλατήθηκαν με κόπο και τα στοιχεία της φύσης για εκατομμύρια χρόνια. Ορυκτά με σπουδαίες ιδιότητες και εξαιρετικές δονήσεις που έχουν συνοδεύσει τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας και των χαρακτήρων της, έχουν χρησιμοποιηθεί από διάφορους πολιτισμούς και λαούς της ιστορίας για προστασία, θεραπεία και ιατρική, για μακροζωία και πνευματική εξέλιξη. Υπάρχουν πολλά φυλαχτά που χρησιμοποιήθηκαν από διάσημους ανθρώπους στην ιστορία.

Αλλά ήταν επίσης περιζήτητα από πολλούς που τα έκλεψαν ή τα απέκτησαν με ατιμία. Ως αποτέλεσμα της φιλοδοξίας των ανθρώπων, των εισβολών, των πολέμων και των αγώνων των λαών, της κυριαρχίας και της δουλείας ορισμένων επί άλλων, μεγάλες συμφορές και δυστυχίες έπληξαν αυτούς που τους έκλεψαν, Έχουν σημαδευτεί από πόνο και κατάρες μέχρι σήμερα, όπως συνέβη με το Διαμάντι Hope, το Sancy, το Koh-i-noor, το Μαύρο Orlov, το Πορφυρό Ζαφείρι του Δελχί και άλλους πολύτιμους λίθους, με τους οποίους οι ιδιοκτήτες τους υπέστησαν κάθε είδους τραγωδίες και φρικτούς θανάτους στο πέρασμα των γενεών.