menu


Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ΑΛΚΥΌΝ ΠΛΕΙΆΔΕΣ ΈΞΤΡΑ 11: ΗΠΑ ΑΓΏΝΑΣ ΑΝΆΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΏΝ ΤΩΝ ΑΠΑ

 Οι ΗΠΑ από τις απαρχές τους και καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους, ήταν πάντοτε ένας λαός θαρραλέων μαχητών ανθρώπων, οι οποίοι επιχειρούσαν να βγουν στο άγνωστο αναζητώντας την ελευθερία στη χώρα των ευκαιριών. Από τους πρώτους Ιδρυτές Πατέρες και τους πρώτους Προέδρους, καθιέρωσαν αρχές και δημιούργησαν ένα Σύνταγμα για τον λαό, το οποίο διαμορφώθηκε σε μια Διακήρυξη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Το πνεύμα της ελευθερίας και της επιδίωξης της ευτυχίας αποτελούσε πάντα έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες του πολιτισμού τους, και μαζί με το άνοιγμα σε όλους τους πολιτισμούς αποτελούσε πάντα παράδειγμα ανάπτυξης και επιδίωξης του αμερικανικού ονείρου, μέχρι του σημείου να γίνει μια από τις κύριες δυνάμεις του πλανήτη.

Ωστόσο, η κατάσταση στην οποία ζούμε σήμερα, με την ιατρική τυραννία των διαγονιδιακών εμβολίων και την ψευδοπανδημία που δημιουργήθηκε από έναν κινεζικό ιό, καταστρέφει αυτά τα δικαιώματα. Και ποιες είναι οι συνέπειες, ποια σχέση έχει η Κίνα με τον ιό και τους στόχους της για τον έλεγχο του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών; Το Επιτυγχάνει πραγματικά;

Είναι καιρός για μεγάλες αποφάσεις, είναι απαραίτητο για τους Αμερικανούς να ανακτήσουν την ίδια τους την κατανόηση και την ίδια τους την ιστορία. Δεν είναι μια ιστορία μίσους, ρατσισμού και καταπίεσης, δεν είναι μια ιστορία αποτυχίας, αλλά η ιστορία αρχών και αξιών όπως η ελευθερία, οι ίσες ευκαιρίες, το δικαίωμα στη ζωή και την ευτυχία. Και πρέπει να παλέψουμε γι' αυτά.