menu


Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

131: ΧΆΡΤΕΣ, ΠΉΓΑΣΟΣ, ΜΟΝΌΚΕΡΩΣ, ΦΟΊΝΙΚΑΣ-ΓΚΑΡΟΎΝΤΑ, ΣΕΧΡΑΖΆΤ-ΙΠΤΆΜΕΝΟ ΧΑΛΊ, MΕΛΧΙΣΕ

 Υπάρχουν αρχαίοι χάρτες, οι οποίοι περιγράφουν με μεγάλη ακρίβεια μια διαμόρφωση της γης διαφορετική από τη σημερινή, όπως η Ανταρκτική χωρίς πάγο, ήπειροι που λείπουν, ενώ πολλά από τα δεδομένα τους επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα από την επίσημη επιστήμη. Χάρτες όπως του Piri Reis, του Pizzigano, του Oronteus Finaeus, του Gerardus Mercator ή του Scott-Elliot, με στοιχεία για την αρχαία Ατλαντίδα και τη Λεμουρία.

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι πριν από 12.000 ή περισσότερα χρόνια υπήρχε ένας πολιτισμός, ή αρκετοί πολιτισμοί, με μεγάλη γνώση που τώρα έχουν εξαφανιστεί, γι' αυτό και πολλές παραδόσεις και θρύλοι μιλούν για "γίγαντες", μυθικά όντα, ζώα όπως οι Μονόκεροι, οι Πήγασοι, τα πτηνά Φοίνικες, οι Γαρούδες, πτηνά αγγελιοφόροι που μιλούσαν και συνόδευαν τους θεούς που ζούσαν με τους ανθρώπους, και άλλα μυθικά πλάσματα που τώρα έχουν εξαφανιστεί.

Τα παραμύθια και οι θρύλοι μάς μιλούν επίσης για μαγικά όντα, αθάνατα, τζίνι, ιπτάμενα χαλιά, των οποίων η προέλευση χάνεται στην αρχαιότητα του ανθρώπινου παρελθόντος, αλλά τα οποία διατηρούν μια ανάμνηση για κάτι που υπήρξε πραγματικά.

Και ποιο είναι το μυστήριο των ιστοριών του βασιλιά Σολομώντα και της βασίλισσας του Σαβά και των θαυμάτων τους; Τι γίνεται με τη γη πέρα από τις θάλασσες, την ιερή γη της ύψιστης σοφίας και της μακάριας ευτυχίας, γνωστή ως Σαμπάλα, όπου ζει ο βασιλιάς του κόσμου;