menu


Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

149: ΊΝΤΡΙΓΚΕΣ ΠΛΟΥΣΊΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ: ΒΆΡΜΠΟΥΡΓΚ-ΜΠΆΓΙΕΡ, ΓΚΌΛΝΤΣΜΙΘ, ΝΕΣΤΛΈ, ΤΖΌΝ

 Συνεχίζουμε με τις δυναστείες πίσω από τις εταιρείες που κυβέρνησαν τον κόσμο, συγκεντρώνοντας δύναμη και περιουσία, αλλά δεν έφεραν ευτυχία ούτε σε αυτούς ούτε στους ανθρώπους γύρω τους, αλλά δυστυχία, σκάνδαλα και θάνατο.

Καθ' όλη τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες και η πολιτική συνδέονταν με δεσμούς που είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτοί. Και μέσα στις εταιρείες, η βιομηχανία όπλων και η χημική/φαρμακευτική βιομηχανία κατέχουν εξέχουσα θέση. Επίσης, το αυτοκίνητο, η μόδα, το αλκοόλ, ο καπνός, τα ναρκωτικά, τα κοσμήματα, λειτούργησαν για να δημιουργήσουν υπέρμετρο πλούτο και δύναμη σε λίγες οικογένειες, ένα φαινομενικό κύρος για να πέσει μερικές φορές καταστροφικά στην δυστυχία.

Ο έλεγχος της κοινωνίας για την εξυπηρέτηση των σκοτεινών συμφερόντων τους, ξένων προς την ηθική και την δεοντολογία, η δημιουργία υγειονομικών κρίσεων, ενέργειας ή τροφίμων και το ξεδιάντροπο ενδιαφέρον τους για την Ατζέντα 2030 της Νέας Παγκόσμιας Τάξης και τη Μεγάλη Επανεκκίνηση του σατανιστή Kλάους Σβαμπ, έχουν οδηγήσει οικογένειες όπως οι Warburg-Bayer, Goldsmith, Krupp, Nestlé, Johnson & Johnson, Pfizer, να είναι μια οφθαλμαπάτη ειλικρίνειας, κοινωνικής ευθύνης, περιβάλλοντος, όταν στην πραγματικότητα πίσω από αυτές τις προσόψεις δεν υπάρχουν ηθικές αρχές, ούτε παραδείγματα προς μίμηση, αλλά είναι γεμάτες δυστυχισμένες ζωές, καταχρήσεις και σκάνδαλα.