menu


Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

150: ΣΆΓΚΑ ΚΑΤΑΡΑΜΈΝΗΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑΣ, ΑΡΝΌ, ΧΆΡΙΜΑΝ, ΚΟΧ, ΝΤΙΠΌΝ, ΜΠΟΥΣ, ΑΛ ΣΑΟΎΝΤ

 Σε αυτό το βίντεο-ντοκιμαντέρ θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το θέμα των καταραμένων δυναστειών. Συνήθως αυτές οι οικογένειες εμπλέκονται σε συνωμοσίες χρημάτων, περιουσίας, εξουσίας, πλούτου, αλλά εμπλέκονται επίσης σε ατυχίες, σκάνδαλα, βίαιους και πρόωρους θανάτους, ακόμη και δολοφονίες που καθιστούν τα μέλη τους άτυχα, παρά τη θέση ή τα χρήματα και τις περιουσίες που έχουν συσσωρευτεί εδώ και γενιές.

Έτσι έχουμε οικογένειες όπως οι Ντιπόν, οι οποίοι, χάρη στις όχι πάντα τίμιες και διαφανείς επιχειρήσεις τους, έγιναν πλούσιοι εις βάρος άλλων- υπάρχει επίσης η δυναστεία Μπους, ένα έπος αδίστακτων και εγκληματιών πολιτικών που συμμετείχαν στην έναρξη πολλών πολέμων και επιθέσεων όπως αυτή στους Δίδυμους Πύργους, προκαλώντας θάνατο στο πέρασμά τους- η διαβόητη οικογένεια Koχ, ιδιοκτήτες ενός διυλιστηρίου πετρελαίου, συμμετείχε σε παραχάραξη, κλοπή και καταχρήσεις.

Οι Γουόλτον, ιδρυτές των σούπερ μάρκετ Walmart, μονοπώλησαν την αγορά για να επιβάλουν τα πρότυπά τους, αλλά έχουν πολλά πράγματα πίσω από τα οποία μπορούν να κρυφτούν. Άλλες οικογένειες ανήκουν επίσης σε βασιλικές οικογένειες, όπως οι Αψβούργοι, οι οποίοι υπέφεραν από κληρονομικές ασθένειες λόγω συγγένειας. Οι Αλ Σαούντ, οι βασιλείς της Σαουδικής Αραβίας που προωθούν ένα αυστηρό όραμα του Ισλάμ γεμάτο κανόνες, αλλά είναι βυθισμένοι σε δολοφονίες, προδοσίες, καταχρήσεις, όλα για χάρη της υπερβολικής εξουσίας.