menu


Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

146: ΘΗΣΑΥΡΟΊ ΚΟΊΛΗΣ ΓΗΣ, ΚΑΘΑΡΟΊ-ΝΑΪ́ΤΕΣ, ΠΕΙΡΑΤΈΣ, ΙΡΆΜ, ΟΦΊΡ, ΤΡΟΊΑ, Β. ΖΑΦΕΊ

 Οι κρυμμένοι θησαυροί μας ταξιδεύουν με τη φαντασία μας σε έναν κόσμο πειρατικών περιπετειών, αναζητητών, αραβικών ερήμων ή νησιών της Καραϊβικής, πολλών θησαυρών που δεν έχουν βρεθεί ακόμη, όπως ο θησαυρός των Ναϊτών, των Καθαρών στο Μονσεγκύρ, τα χρυσωρυχεία του Οφίρ του σοφού Σολομώντα, άλλους όπως το Ελ Ντοράντο, ο θησαυρός της Λίμα και πολλοί άλλοι.

Ορισμένοι από αυτούς τους θησαυρούς συνδέονται με τους ανθρώπους που τους έκρυψαν ή με τα πλοία στα οποία ναυάγησαν. Άλλοι είναι μυθικοί θησαυροί που φυλάσσονται από μυθολογικά όντα, γίγαντες, τζίνι ή δράκους. Μπορούν επίσης να είναι μαγεμένοι, άλλοι φέρνουν δώρα και χαρά στους ιδιοκτήτες τους και μπορούν να προσεγγιστούν μόνο μέσω μιας αγνής και καθαρής καρδιάς... και κάποιοι φέρνουν μόνο πόνο επειδή έχουν εμπλακεί σε κλοπές, εγκλήματα, φιλοδοξίες.

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν ανήκουν σε αυτόν τον επιφανειακό κόσμο του πλανήτη, αλλά στο εσωτερικό του, στον μαγικό κόσμο του Αγκάρθι και στις όμορφες πόλεις του, όπως η Σαμπάλα, η Ερκς, η Τέλος, υπόγειες πόλεις που κατοικούνται από εξελιγμένα όντα και άλλους πρόσφυγες από την Ατλαντίδα, τη Λεμουρία και την Υπερβορεία.

Ο παράδεισος των υποβρύχιων θησαυρών είναι αναμφίβολα η Καραϊβική Θάλασσα, με τα χιλιάδες πλοία, γαλέρες, φρεγάτες, βυθισμένα σκάφη από την ανακάλυψη της Αμερικής, αλλά σε όλη την ιστορία, σε όλο τον πλανήτη, βρίσκουμε πολλά άλλα, όπως ο Θησαυρός του Αλάριχου, του Πριάμου, που οδήγησε στην ανακάλυψη της μυθικής πόλης της Τροίας, το Ιράμ της Άμμου, τον Θησαυρό των σπηλαίων του Σον Μπλαντάρ (Ινδία), το Βιβλίο του Ζαφειριού... και πολλά άλλα που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί.