menu


Σάββατο 7 Μαΐου 2022

134: ΧΙΛΙΕΤΉΣ ΚΊΝΑ-ΑΥΤΟΚΡΆΤΟΡΕΣ, KΟΥΆΝ ΓΙΝ, ΝΤΟΥ MΟΥ, ΝΤΆΝΑ, ΣΙΝΙΚΌ ΤΕΊΧΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΊΑ

 Σε αυτό το νέο βίντεο-ντοκιμαντέρ θα εμβαθύνουμε στις χιλιετείς ρίζες του ανατολικού πολιτισμού, που συνδέεται με τους θεούς που προέρχονται από τις ουράνιες σφαίρες, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή Κίνα, όπου υπάρχει μόνο ένας καταπιεσμένος και υποδουλωμένος κολεκτιβισμός.

Η αρχή αυτού του σπουδαίου πολιτισμού χρονολογείται περίπου 5000 χρόνια πίσω, στη βασιλεία του Χουανγκντί ή Κίτρινου Αυτοκράτορα, όταν δημιουργήθηκε ένας θεϊκά εμπνευσμένος πολιτισμός, αναπτύχθηκε η αστρονομία, η γραφή, η μηχανική και η ιατρική. Η μεγάλη Βασίλισσα Μητέρα της Δύσης, η οποία μαζί με τον Αυτοκράτορα του Νεφρίτη, τον ανώτατο άρχοντα του ουρανού, βασίλευε σε ένα παλάτι από νεφρίτη που βρισκόταν στο ουράνιο όρος Kουνλούν, τον παράδεισο Χσι, όπου υπήρχαν τα ροδάκινα της αθανασίας.

Στην ασιατική παράδοση υπάρχει η Kουάν Γιν, η θεά του ελέους και της συμπόνιας, η οποία παρατηρεί όλα τα βάσανα του κόσμου, μια θεότητα που εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα σεβαστή μέχρι σήμερα. Στο ιαπωνικό πάνθεον η πιο σημαντική θεότητα είναι η θεά του ήλιου Αματεράσου. Μεταξύ των προκέλτικων λαών, η θεά Μπρίγκιτ, επίσης γνωστή ως Ντάνα, ήταν η ισχυρή θεά της σοφίας. Η Ντου Μου είναι επίσης μια θεότητα που λατρεύεται σε όλη την Ασία τόσο από τους βουδιστές όσο και από τους ταοϊστές. Είναι γνωστή ως η Μητέρα των Επτά Αστέρων.

Και τι να πούμε για τον πρώτο αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ, ο οποίος σε μόλις 49 χρόνια βασιλείας ενοποίησε τη μεγάλη χώρα της Κίνας, επιτυγχάνοντας πολλές βελτιώσεις για την κοινωνία, και δημιουργό του Σινικού Τείχους της Κίνας; Και σχετικά με την αναζήτηση της αθανασίας που πάντα θεωρούνταν ως κάτι εφικτό να επιτευχθεί σε αυτούς τους πολιτισμούς; Είναι κάτι που αναφέρεται σε πολλούς πολιτισμούς και η ιστορία μιλάει για αθάνατα όντα.