menu


Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

ΑΛΚΥΌΝ ΠΛΕΙΆΔΕΣ ΈΚΤΑΚΤΟ 33: ΛΟΎΛΑ ΝΤΑ ΣΊΛΒΑ-ΜΠΟΛΣΟΝΆΡΟΥ, ΕΚΛΟΓΙΚΉ ΑΠΆΤΗ, ΔΙΑΦΘΟΡΆ, ΔΙΑΔΗΛΏΣΕΙΣ

 Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντε Σίλβα εξελέγη πρόεδρος της Βραζιλίας στις 30 Οκτωβρίου 2022. Η θητεία του θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου 2023. Αντικαθιστά τον Ζαΐρ Μπολσονάρου, τον πρόεδρο που άφησε τη χώρα με το πιο επιτυχημένο οικονομικό και ασφάλειας ρεκόρ στην ιστορία της, για τις προσπάθειές του να ανακουφίσει τη φτώχεια και να στηρίξει το λαό του σε δύσκολους καιρούς, προειδοποιώντας για τις βλαβερές συνέπειες των εμβολίων και τη χρήση αποδεδειγμένα αποτελεσματικών φαρμάκων όπως η χλωροκίνη και η ινβερμεκτίνη.

Ωστόσο, ο Λούλα θα ξεκινήσει τη θητεία του χωρίς κυβερνητικό πρόγραμμα, με μοναδικό σκοπό να ακυρώσει όλες τις καλές μεταρρυθμίσεις του προηγούμενου προέδρου Μπολσονάρου. Ο Λούλα έχει δικαστεί και καταδικαστεί σε πολυάριθμες υποθέσεις διαφθοράς, ορισμένες από τις οποίες έχουν ακυρωθεί λόγω τυπικών ελαττωμάτων που δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικό υπόβαθρο των δωροδοκιών και των πάσης φύσεως ατασθαλιών, είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας που θέλει να παραχωρήσει την κυριαρχία του Αμαζονίου στον ΟΗΕ, δεν δίνουν εμπιστοσύνη σε μια χώρα που είναι παγκόσμια δύναμη και που θέλει να συνεχίσει να διατηρεί τα δικαιώματά της και την κυριαρχία της.

Επιπλέον, υπάρχει εύλογη αμφιβολία για εκλογική νοθεία, η οποία έφερε στα πόδια εκατομμύρια αφυπνισμένους Βραζιλιάνους που έλαβαν γνώση και απαίτησαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις να επανεξετάσουν τη διαδικασία, καταλαμβάνοντας δρόμους και πόλεις με μαζικές διαμαρτυρίες μπροστά στη σιωπή των μέσων ενημέρωσης. Οι κατηγορίες για διαφθορά με το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας επιβεβαιώνουν την εκλογική απάτη στη Βραζιλία και, ως εκ τούτου, θέτουν υπό αμφισβήτηση τη νίκη του Λούλα και την εξαπάτηση της ελίτ.