menu


Κυριακή 28 Απριλίου 2024

ΑΛΚΥΌΝ ΠΛΕΙΆΔΕΣ ΈΚΤΑΚΤΟ 58: ΦΑΡΙΣΑΊΟΙ, ΙΕΡΆ ΕΞΈΤΑΣΗ, ΣΎΝΟΔΟΙ, ΙΗΣΟΥΊΤΕΣ, ΜΑΎΡΟΣ ΠΆΠΑΣ, ΒΑΤΙΚΑΝΌ, ΓΟ

 Από την αρχή του Χριστιανισμού, οι επαναστατικές διδασκαλίες του Ιησού από τη Ναζαρέτ δεν έγιναν κατανοητές, με την πάροδο του χρόνου τροποποιήθηκαν, παρερμηνεύτηκαν και η ίδια η Εκκλησία πρόδωσε την αυθεντική γνώση που άφησε με τόσες θυσίες ο Δάσκαλος Ιησούς, μέχρι σήμερα.

Σύντομα υπήρξαν διωγμοί, οι πρώτες Σύνοδοι, όπου ανέλαβε η Καθολική Εκκλησία και κάτω από τη φανατική της ερμηνεία, πιστεύοντας ότι έχει εξουσία πάνω στη διδασκαλία και σε κάποιους αφοσιωμένους πιστούς, έκοψε τη διδασκαλία, άλλαξε την Πίστη και άρχισαν οι κατηγορίες για αίρεση.

Κατά τον Μεσαίωνα δημιουργήθηκαν τα Ιεροδικαστήρια, τα οποία διήρκεσαν μέχρι την κατάργησή τους το 1834 και μέσα από τις δίκες τους πραγματοποιήθηκαν εκατομμύρια βασανιστήρια, καταδίκες και εκτελέσεις αθώων ανθρώπων, όλα στο όνομα της θρησκείας. Συχνά οι καταγγελίες γεννήθηκαν από απλές υποψίες, συμφέροντα ή αντιπαλότητες, κυνήγι μαγισσών, καταδίκες προσωπικοτήτων όπως ο Γαλιλαίος, ο Κέπλερ, ο Τζορντάνο Μπρούνο, η Ιωάννα της Λωραίνης και άλλοι που κάηκαν ζωντανοί στην πυρά.

Ομοίως, δημιουργήθηκαν τάγματα όπως οι Ιησουίτες, συνωμότες μεταμφιεσμένοι σε θρησκευόμενους, που διείσδυσαν στην πολιτική, την κοινωνία, τις τράπεζες, και όλα με σκοπό να ελέγξουν τον κόσμο. Όπως ο σημερινός Πάπας Μπεργκόλιο, σφετεριστής του Βατικανού, αντίθετος με τις διδασκαλίες του Ιησού Χριστού που οδηγεί την Εκκλησία στον εκφυλισμό και στο τέλος της.