menu


Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

AΛΚΥΌΝ ΠΛΕΙΆΔΕΣ ΈΚΤΑΚΤΟ 25: ΙΛΟΥΖΙΟΝΙΣΜΌΣ-MΑΓΕΊΑ, ΙΣΤΟΡΊΑ, ΜΆΓΟΙ-ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΕΣ, ΟΙΚΟΓΕΝ/ΚΉ ΔΙΑΣΚΈΔΑΣΗ,

 Η μαγεία μας φέρνει ευτυχία και χαλάρωση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς αγωνίας και αβεβαιότητας που ζούμε. Μας επιτρέπει ένα χώρο για να ανακτήσουμε την ομορφιά της φαντασίας και να ξαναγίνουμε λίγο παιδιά, με απλότητα και χαρά.

Σε όλη την ιστορία, από την κλασική Ελλάδα, την Άπω Ανατολή, την Αίγυπτο και την αρχαία Περσία, υπάρχουν καταγεγραμμένες μαρτυρίες για μαντείες, μεταμορφώσεις, ζώα που μιλούν, αγάλματα που περπατούν και φυλακτά που θεραπεύουν ασθένειες.

Οι "siddhi" ή οι θαυματουργές δυνάμεις των γιόγκι, όπως το να αγγίζουν ένα αντικείμενο από απόσταση, να κυριαρχούν στα στοιχεία... Το θαύμα του σχοινιού με το οποίο ο μαθητευόμενος του μάγου ανέβαινε και εξαφανιζόταν, ή οι σπουδαίες ιστορίες της πριγκίπισσας Σεχραζάτ στις Χίλιες και μία νύχτες, μας μεταφέρουν πίσω σε μια εποχή αθωότητας και έκπληξης που αξίζει να ανακτήσουμε. Ο κόσμος των τζίνι, των μαγικών λυχναριών, των χαλιών που πετούν, των γενναίων πριγκιπισσών, των αλόγων που πετούν στον ουρανό και των ηρώων... είναι μέρος των παιδικών μας αναμνήσεων. Ένας κόσμος γεμάτος θαύματα και μυστήριο, όπου το αδύνατο μετατρεπόταν σε πραγματικότητα.

Αργότερα, στην εποχή μας, ταχυδακτυλουργοί όπως ο Χάρι Χουντίνι, ο μεγάλος μάγος και ταχυδακτυλουργός διαφυγής που κατέπληξε τον κόσμο, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ μεταξύ άλλων, ή το εκπληκτικό Cirque du Soleil, διατήρησαν τότε και τώρα, το πνεύμα της μαγείας χάρη στο οποίο έχουμε τη βεβαιότητα ότι όλα μπορούν να επιτευχθούν και ότι η μαγεία βρίσκεται σε όλα.