menu


Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

156: ΕΛΛΆΔΑ ΚΟΊΛΗ ΓΗ ΜΎΘΟΙ, ΟΛΎΜΠΙΟΙ ΘΕΟΊ, ΉΡΩΕΣ, ΟΔΥΣΣΈΑΣ, ΙΆΣΟΝΑΣ, ΘΗΣΈΑΣ ΜΑΝΤΕΊΑ

 Η Ελλάδα υπήρξε στη Δύση ο πολιτισμός που κληρονόμησε τα πλησιέστερα χαρακτηριστικά αυτού που ήταν η Ατλαντίδα, ολόκληρο το σκηνικό της αρχαίας Ελλάδας διαδραματίστηκε στους προκατακλυσμιαίους χρόνους. Εκείνες ήταν εποχές μαγείας, ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας σε επαφή με το εσωτερικό της Γης, όπου οι θεοί του Ολύμπου: μια θεϊκή οικογένεια με επικεφαλής τον Δία και την Ήρα, με τον Απόλλωνα, τον Ποσειδώνα, την Αθηνά, τον Ερμή, τον Άρη, έως και 12 κυρίαρχους θεούς και θεές της μυθολογίας, ζούσαν με τους ανθρώπους σε εκείνες τις πρώτες εποχές και τους χρυσούς αιώνες της Ατλαντίδας, τους βοηθούσαν ιδρύοντας πόλεις, τους δίδασκαν και τους καθοδηγούσαν στην ανάπτυξη και την εξέλιξή τους.

Εκείνη την εποχή υπήρχαν επίσης ήρωες, γενναίοι άνδρες που εκπλήρωναν διάφορα καθήκοντα που τους ανέθεταν οι θεοί και εκείνοι τους βοηθούσαν καθοδηγώντας τους στα κατορθώματά τους, μεταξύ των οποίων ο Οδυσσέας και η νύμφη Καλυψώ, ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες που αναζητούσαν το Χρυσόμαλλο Δέρας, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κολχίδα, ένα μέρος που παραπέμπει στη Γη στο εσωτερικό του πλανήτη. Άλλοι μύθοι όπως ο Ορφέας και η Ευρυδίκη, η Δήμητρα και η Περσεφόνη μας αφήνουν διδασκαλίες για αυτούς τους μυθικούς τόπους που είναι πραγματικοί.

Οι πρωταγωνιστές των έργων του Ομήρου, της Οδύσσειας και της Ιλιάδας, αιώνιοι θεοί όπως ο Ερμής και η Αθηνά, ο Άρης, ο Ποσειδώνας... ήρωες, νύμφες, μούσες, χρησμοί... ο Ηρακλής και οι 12 άθλοι του, φτερωτές σφίγγες... γίγαντες και κύκλωπες... Όλοι αυτοί είναι μέρος ενός διαφορετικού κόσμου που δεν ήταν δεμένος με υλικούς νόμους, αλλά είναι μέρος του λεπτότερου κόσμου του εσωτερικού της Γης.