menu


Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

157: ΕΛΛΆΔΑ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΉ ΓΗ, ΌΛΥΜΠΟΣ, ΥΒΡΊΔΙΑ-ΡΟΜΠΌΤ, ΙΑΤΡΙΚΉ-ΜΟΥΣΙΚΉ, ΕΡΜΉΣ, ΑΘΗΝΆ

 Η Αρχαία Ελλάδα, ως μέρος της Ατλαντίδας, κατείχε ασύλληπτες για εμάς προόδους, σε ανθρώπινο, τεχνολογικό και πνευματικό επίπεδο. Η εκτεταμένη και θαυμάσια ιστορία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού δεν βασίζεται στη μυθολογία ή σε παραμύθια, αλλά εδράζεται στη ζωή και τις πράξεις των θεών, των ημίθεων και των ηρώων, οι οποίοι έχουν πολύ αρχαίες καταγωγές. Θεότητες που έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους για να τους διδάξουν και να τους βοηθήσουν στην εξέλιξή τους από την αρχαιότητα.

Τα γεγονότα που αφηγούνται πολλοί διάσημοι ιστορικοί, στοχαστές και φιλόσοφοι, όπως ο Όμηρος, ο Ησίοδος, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Σωκράτης, οι οποίοι μίλησαν για το μεγαλείο αυτού του λαού, είναι αληθινά και αποτελούν τη βάση του δυτικού μας πολιτισμού, μια μεγάλη κληρονομιά που αποτελεί μέρος της σημερινής μας εποχής.

Τόσο στους αρχαίους μύθους όσο και στις αφηγήσεις υπάρχουν αναφορές σε διάφορα μυστηριώδη βασίλεια και μέρη που συνδέονται με την Κοίλη Γη, μέρη όπως ο Όλυμπος, ο Κήπος των Εσπερίδων ή ο κόσμος του Άδη είναι μέρος αυτών των μαγικών τόπων που υπάρχουν μέχρι σήμερα στο απέραντο υπόγειο βασίλειο του Αγκάρθι και σε άλλα μέρη.

Οι διδασκαλίες που άφησαν θεοί όπως ο Ερμής, σε σχέση με τον εσωτερικό κόσμο, το κηρύκειο του και η ιατρική, η θεά της Σοφίας Αθηνά, που ήθελε πάντα να βοηθήσει τις γυναίκες, οι ναοί, το θέατρο, η ιατρική, οι Ελευσίνιες γιορτές, όπου γιορτάζονταν τα μυστήρια που σχετίζονταν με τους εσωτερικούς κόσμους της Γης... οι αθλητικοί αγώνες, οι πομπές όπως τα Παναθήναια, η κληρονομιά του Ερμή Τρισμέγιστου και ένα πλήθος μύθων που μας διδάσκουν τον αγώνα του καλού ενάντια στο κακό και πώς οι θεοί πάντα στήριζαν την ανθρωπότητα και τώρα είναι η σειρά μας να αγωνιστούμε.